Пампорово – социалният курорт

20.01.2014

Българските ски курорти са прекрасни – това е безспорно. Като оставим настрана липсата на сняг, което все пак не зависи нито от местните, нито от представителите на хотелиерския бизнес в курортите, нито дори от концесионерите на ски зоните, българските планински курорти се отличават с изключителни природни дадености, спиращи дъха гледки и приемливи цени.

Тук е мястото да направим уточнението, че цените в курортите и за нощувки, и за ски лифтовете са приемливи, но за чуждестранните туристи. Истината е, че ски ваканцията в Банско или Боровец все повече става мираж за средностатистическия български скиор.

Пампорово

На този фон се откроява Пампорово, който може би е един от най-социално насочените ски курорти в България. От откриването на активния зимен сезон 2013/2014 година Пампорово вече е провело три безплатни инициативи. Всички съоръжения в курорта возеха туристи напълно безплатно на 7-и декември-деня на официалното откриване.

На 25-и декември курортът беше домакин на инициативата "Kids ski free", която предложи безплатно ски обучение на деца и младежи, за да стимулира спортуването сред младите. Тази събота, в Международния ден на снега, курортът отново превозва безплатно децата до 12 години.

За да заслужи напълно славата си на социален курорт, хотелите в Пампорово понижиха цените за нощувка с близо 30 процента. Част от тях добавиха и допълнителни бонуси към намаленията за нощувки като безплатни СПА процедури, безплатни обеди в ресторантите на пистите, намаления на ски оборудването и ски училището и др.

Въпреки липсата на естествена снежна покривка Пампорово може да се похвали с близо 90 процента работеща ски зона. Лифтовете и влековете работят на 100 процента, за да задоволят жадните за спускания скиори. В момента в курорта работят 15 писти, които се обработват ежедневно.

5
Общо гласували: 1
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати