Оушън Сити

10.03.2014
Оушън Сити

Американското градче Оушън Сити (Ocean City), чието име в превод означава Океански град, всъщност доста напомня на детски басейн- то е плитко и гъвкаво и може да бъде много забавно ако сте на подходящата възраст или просто в подходящото настроение.

Доста бързо можете да обходите плажната ивица на Оушън Сити, на която са разположени безброй барове, заведения за бързо хранене, хотели, училища за уиндсърф, кайт и мини голф. Ще се смесите сред туристите, дошли да търсят подходящо място за отдих, релакс или спорт на това райско кътче, намиращо се на дълга, но тясна ивица земя в океана и принадлежащо към щата Мериленд, Източни Щати.

Единствената индустрия в Оушън Сити е туризма и местните жители изобщо не се притесняват да стиснат ръцете на своите рекламни агенти. През лятото градът се изпълва със студенти, дошли да заработят нещо по време на ваканцията си. Това е причина през тези месеци, особено през юли, да идват и доста по-възрастни туристи, примамени тук не само заради топлото слънце и хубавите плажове, но и от заразяващото приповдигнато настроение на младежите. Това също така е и месецът, през който алкохолът се лее като из ведро и магазинерите доволно потриват ръце.

Кухнята на Оушън Сити е много разнообразна и в повечето случаи евтина. В никакъв случай не очаквайте да намерите гурме или по-изискани специалитети, защото няма да имате такава възможност. Повечето заведения са за бързо хранене, но има и такива, които наистина си струва да посетите. С ястия от прясно приготвена риба и приятна атмосфера може да Ви изненада заведението „The Embers”.

Най-голямата атракция на Оушън Сити са неговите плажове. Голямото разнообразие от места, на които можете да практикувате любимите си водни спортове продължава по протежение на целия град. За огромните вълни няма определено време, но от 6 до 10 ч. сутринта не е препоръчително да ги изпробвате, тъй като плажовете не разполагат със спасители. Когато слънцето залезе, започва и нощният живот.

Град Оушън Сити

Баровете в Оушън Сити се изпълват с хора от всички възрасти. Сред по-известните заведения няма как да не се спомене "Brass Balls Saloon", което е известно най-вече заради шотовете, предлагани само за 1 долар. Неговото мото е "Пийте от сърце, яжте здравословно! "

Местата за настаняване в Оушън Сити варират доста. "Atlantic House Bed and Breakfast" предлага свободно наемане на велосипеди и закуска на шведска маса. Намира се горе-долу на близко разстояние до всички атракции на града. През лятото, когато е разгара на туристическия сезон, стаите без собствена баня са около 75 долара, а тези със собствена около 140 долара. Друг приемлив вариант е "Cabana Motel", който е особено подходящ за хора със семейства.

Стаите му не са големи, но са удобни и разполагат с телевизор. В южната част на градчето се намира и "Ocean City International Student Service", където се предлагат отлични условия за студенти, идващи от чужбина. Нощувките са евтини, стаите са приятни, а комплекса разполага и с добре оборудвана кухня, телевизори и барбекю, които могат да се използват от всички.

Въпреки че Оушън Сити е привлекателен предимно през летните месеци, имайте предвид, че тогава градчето може да стане прекалено населено. По- подходящи за посещението му са месеците през късната пролет или ранната есен.

4
Общо гласували: 5
5 2
4 2
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати