Дейтона Бийч

Дейтона Бийч

Макар и доста отдалечени от Европа, САЩ продължават да привличат много европейски туристи, очаровани от красивата им природа, многобройните национални паркове или от огромните лъскави градове като Ню Йорк, Сан Франциско, Филаделфия, Чикаго и много други.

Ако сте един от онези щастливци, които са замисли да посетят източните части на тази огромна държава и да отскочат до Флорида, не се колебайте да посетите и Дейтона Бийч (Daytona Beach)- град, известен в провеждането на атомобилните състезания НАСКАР.

Когато местните жители започнали да си организират състезания с коли по твърдите плажове покрай океана на това място преди повече от 70 години, те са комбинирали два аспекта от живота, които са започнали да определят манталитета на целия град: скорост и пясък. През 1947 г. Дейтона Бийч е изиграва важна роля по започването на НАСКАР. Историята на този спорт започва със забраната на алкохола в САЩ.

Трафикантите се опитват да транформират колите си, за да могат да бъдат по-бързи от полицейските автомобили и започват да ги изпробват на тайно организирани състезания по плажовете на Дейтона Бийч. Постепенно привличат публика и след Втората световна война започват да се организират състезания с различни правила.

Именно в Дейтона Бийч се провежда и първото състезание на НАСКАР. Въпреки че днес вече не само тук се провеждат автомобилни надпревари, дългата плажна ивица все още се счита за главна живителна сила на обществото.

Дейтона Бийч се намира в североизточна посока от Орландо и южно от Джаксънвил, щат Флорида. Градът представлява сбор от по-малки населени места и често имената на улиците се променят, поради което ориентацията в него може да бъде доста затруднена.

Дейтона Бийч, САЩ

Ако сте дошли заради плажовете на Дейтона, имайте предвид, че е добре да ги посещавате по-рано, около 8 часа и към 15 да сте си тръгнали, тъй като навалицата вече ще е голяма. Ако искате да се възползвате от пистата, на която се състезават автомобилите, ще трябва да заплатите 5 долара. Също така не забравяйте да се информирате и за максималната допустима скорост, тъй като глобата за превишението ѝ е солидна.

Тъй като градът е известен с провеждането на автомобилни състезания, той привлича към себе си и безброй посетители. През февруари в Дейтона Бийч пристигат над 200 000 фенове на НАСКАР, искащи да присъстват за откриването на сезона, на Дейтона 500. По време на такива събития, както и през най-топлите месеци, цените за нощувка стават доста брутални. Разликата между пиковите сезони, когато градът се изпълва с туристи и тези, през които туристическия поток намалява, е огромна.

Днес Дейтона Бийч е населяван от около 70 000 души и е сред най-популярните курортни градове на САЩ.

Можете да посетите Дейтона Бийч по всяко време на годината. Градът се характеризира с влажен субтропичен климат, какъвто е в Югоизточните Съединените щати. Лятото обикновено е горещо и влажно, а зимата суха и мека. Това е причината плажа да започва да привлича туристи още от началото на март.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Nick
Nick
06.02.2018 11:23
Яко ще трябва да го посетя... някой ден ;-)
1
0