Дулут

Дулут

Ако градовете се продаваха на търгове, американският град Дулут (Duluth), разположен в Минесота, със сигурност щеше да си спечели една от най-високите цени. Причините са много, но най-напред се нареждат дружелюбните му жители, чистите паркове, сигурните дори и нощно време улици и съвсем не на последно място приказната му природа. Желаещите да си вземат отпуск и да избягат от забързаното ежедневие тук ще намерят вкусна храна, достъпни нощувки и интригуващи сцени, разиграващи се по бреговете му.

Като най-голямото в света пристанище, разположено в сладка вода, Дулут приема огромни кораби от над 60 различни държави. Съвсем неотдавна ремонтираният район на Canal Park, както и по-новият Lois M. Paulucci Music Pavillion край пристанището, са подслонили голям брой ресторанти, миниатюрни пивоварни фабрики, театри и музеи, настанени в някогашните фабрики и депа и превръщайки подценяваният като туристическа дестинация Дулут в един от най-привлекатлените градове в северните части на Щатите.

Повечето туристи идват в града, за да се насладят на пейзажите, откриващи се при Горното езеро, най-голямото от Петте големи езера и най-голямото сладководно езеро в света. Много посетители на Дулут преминават през Canal Park, за да стигнат до големия мост, от който наблюдават огромните преминаващи под тях кораби. Съпроводен от оглушителния шум на плавателните средства, този уникален мост успява скорострелно да се вдигне и да ги пропусне да преминат над очарованата тълпа.

Възможностите за настаняване в града са много, но имайте в предвид, че по време на летните месеци стаите бързо се запълват, а цените нарастват. Chalet Motel предлага сносни стаи в близост до красивите гледки на парк Лейф Ериксън. В южна посока от центъра на града се намира и уютния Duluth Motel, който подслонява гостите си в удобни, добре поддържани стаи.

С много по-малко елегантност може да се похвали и скалистия Jay Cooke State Park, разположен югозападно от Дулут, който обаче привлича множество семейства с възможностите за пешеходен туризъм, карането на моторизирани шейни през зимата и с над 80-те си места за къмпингуване под високите вековни дървета на долината край река Сейнт Луис. Резервациите за този парк са винаги препоръчителни, тъй като местата свършват доста бързо.

Град Дулут

Любителите на историята трябва да се отбият в Karpeles Manuscript Museum, в който се съхраняват Хартата на правата, "Месия" на Хендел и Прокламацията на еманципацията. В The Depot, бивша гара, пък ще попаднете на 5 галерии и ателиета и на 4 музея. Той работи само през лятото от началото на юни до края на август.

Друга атракция е Great Lake Aquarium and Freshwater Discovery Center, където ще можете да разгледате уникалната изложба, показваща животинския свят в и около Голямото езеро. Центърът разполага с модерни екрани, на които ще можете нагледно да видите как протича живота под водата за многобройните обитатели на Голямото езеро. Този център освен това е и първият и единствен аквариум в Америка, който е пълен само със сладка вода.

Можете да посетите град Дулут по всяко време на годината, но разходките из него са със сигурност най-приятни през по-топлите и слънчеви месеци от май до септември.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
52
41
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати