Pochivka.com»Статии и Новини»Новини»Източният свят на Родопа планина

Източният свят на Родопа планина

AdminAdmin
Администратор
3k
Източният свят на Родопа планина

Източните Родопи са изключително привлекателни като за българските, така и за чуждите туристи. За това общините Кърджали, Крумовград и Кирково инициират проекта „Източният свят на Родопа планина“, който ще привлече още повече посетители тук.

Красотите и богатата история на Родопите до сега са представени на туристически изложения в Лондон и Истанбул, като през март предстои участие на туристически форуми в Берлин и Москва.

Инициаторите на проекта са подготвили за посетителите на изложенията брошури и карти, както и сувенири, популяризиращи тази част от България. В Берлин ще бъде представена и българската мартеница, като типичен наш символ.

Източният свят на Родопа планина

Според Мая Паскова, експерт по туризма в Момчилград районът е атрактивен и възможностите за екотуризъм. Не е за пренебрегване и традиционната кухня, която освен с баклавата е прочута и с къпаната си баница.

На териториите на тези общини се намират и археологическият комплекс Перперикон, Татул, Вкаменената гора и Каменните гъби, забележителности, които прославят Източните Родопи в цял свят.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати