Лорънс

Лорънс

Съединените Американски Щати са сред предпочитаните от туристи дестинации. На своята огромна площ те крият множество природни феномени, исторически забележителности, оживени градове и живописни селца, както и безброй атракции за хора на всякаква възраст. Един от по-неизвестните американски градове е Лорънс (Lawrence), който съвсем незаслужено е пренебрегван от страна на туристическите фирми.

Лорънс е основан през 1854 г. от поддръжници на премахването на робството, които са искали да видят целия щат Канзас свободен. В наши дни Лорънс, който е дом на Университета на Канзас, предлага на своите гости разнообразни артистични, архитектурни, исторически, културни и социални дейности. Историческия музей Уоткинс може да Ви разкаже много обстоятелствено и достоверно историята не само на града, но и на целия щат. Най-големите атракции обаче предлагат два маршрута из центъра на Лорънс.

Единият се изминава с кола за около половин час. На него ще се запонзаете с недотам популярните събития в града, при които на 21 август 1863 г. са били убити над 200 човека от поддръжниците на робството. Вторият маршрут ще Ви представи прекрасни постройки от 19 век, които ще Ви впечатлят с изискаността си. Можете да тръгнете с кола, което ще Ви отнеме около 25 мин. или да се разходите пеша около 45 мин. около най-известните сгради.

В Лорънс ще е трудно да попаднете на евтини мотели. Най-доброто място, на което можете да проверите е западно от кампуса, където са отворили врати няколко приятни мотела. Най-предпочитан е Westminster Inn and Sultes, който е в близост до основните забележителности на града и предлага конфортни и уютни стаи. Освен това разполага със собствен басейн, а през деня предлага безплатно посещение до намиращия се в близост клуб за красота и здраве.

Заведенията в центъра на града са от различен клас. Можете да попаднете както на обичайните заведения за бързо хранене и барбекю, така и на по-изискани ресторанти, предлагащи голям избор от вегетариански ястия. Местните жители съветват гостите на Лорънс да посетят Wheatfields Bakery and Cafe, където се продават страхотни сандвичи от франзела, прясно изпечени ръжени питки и дори фокача (специален вид италиански хляб с добавени към него лук, маслини, подправки и др.).

Ако търсите нощно заведение, със сигурност най-добрата идея е да посетите Free State Brewing Company. Това е кръчма към първата законна пивоварна в Канзас, която годишно произвежда над 50 вида бира и целогодишно продава поне пет от тях. За музика на живо и приятна атмосфера се грижи Jazzhaus, където изпълнители са както местни състави, така и музиканти и групи от целия щат. Заведението отваря врати чак към 16 часа и не предлага кухня, но можете да сте сигурни, че няма да затвори през 2 след полунощ, а настроението е винаги заразително.

Можете да посетите Лорънс по всяко време на годината, но ако искате да се разходите и из останалите части на Канзас, е добре да избирате по-топлите месеци от края на пролетта до началото на есента.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати