Ред Лодж

Ред Лодж, Монтана
Снимка: André Bonacin

Американският щат Монтана е известен като Страната на Голямото небе. То се извисява над вековни гори, величествени планини и заснежени върхове и впечатлява всеки решил да посети тази част на Америка. Огромни площи, обитавани от мечки гризли, планински лъвове и всякакви диви животни привличат туристи от всички краища на Щатите към това девствено кътче. Безброй езера, пълни с риба, красиви реки, горещи извори и хиляди ски писти са превърнали Монтана в Американския рай. Едно от най-предпочитаните места за отдих е Ред Лодж (Red Lodge), разположен в сърцето на този американски щат.

Малкият исторически миньорски град Ред Лодж, населяван от малко повече от 2000 души, е сгушен в подножието на пнанините Беъртут. Индинанците от племето абсарока, познати и като индианците-врани или кроу, са първите заселници в региона преди да се появят европейските колонизатори. Тъй като в превод от аглийски Ред Лодж означава Червената колиба, съществува легенда, според която името на града произхожда още от индианците, които са кръстили така своето селище заради червената глина, която са използвали за направата на домовете си. Днес Ред Лодж предлага на своите посетители голямо разнообразие от занимания и забавления, започващи от незабравеното родео до карането на ски в планината.

Като модерен курорт Ред Лодж предлага многобройни ски писти и туристически маршрути. Подходящ е както за начинаещи скиори, така и за напреднали, а съвременната система за изкуствен сняг позволява практикуването на спортове, дори когато времето е меко. Това обаче рядко се случва, тъй като целият регион е известен с обилните снеговалежи, които падат през зимата.

Ред Лодж забавлява своите посетители и с голям брой фестивали и тържествени събития, които се провеждат тук най-вече есенно и зимно време. Първият уикенд на март градът чества Зимният карнавал, на който всички се включват в надпревара за най-красива скулптура от сняг на фона на много музика, танци, храна и алкохол. На 4 юли, който е и националния празник на САЩ, Ред Лодж пък е дом на Шампионата по родео. Тъй като първите европейски заселници са били миньори от всички страни от Стария континент, всеки август в продължение на една седмица се чества Фестивала на нациите.

Повечето възможност за настаняване в Ред Лодж определено не са евтини. Понеже през последните години курортът става доста популярен, са нараснали и цените на хотелите и мотелите, а тъй като обикновено градчето е предпочитано зимно време заради ските и сноуборда, няма особена разлика между летните и зимните такси. Можете да отседнете в Red Lodge Shuttle, който се намира съвсем близо до центъра и предлага добро обслужване.

Единичните стаи през лятото са около 40 долара на нощувка, а през зимата около 38. Ако сте по-непретенциозни или просто сте любители на нощите сред природата, можете да посетите Red Lodge Koa, който предлага около 80 места за къмпинг и се намира само на няколко километра от града. Това удоволствие ще Ви струва 28 долара с включени вода и електричество и 30 долара за всички екстри.

През последните години през лятото в града се събират почитателите на Харли Дейвидсън и оформят дълги шествия с огромните си мотори. Особено популярна за практикуването на този спорт е магистралата Beartooth, учатък от магистрала № 212, която свързва Ред Лодж и Куук Сити. Тя минава по протежението на границата между Монтана и Уайоминг. Ако искате да се включите в този празничен ескорт имайте предвид, че поради обилния снеговалеж, пътят обикновено е отворен само от средата на май до средата на октомври.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати