Розуел

Розуел
Снимка: civilwar

В САЩ има един неголям град, населяван от около 45 000 души, който в същото време е известен почти навсякъде по света. Това е Розуел (Roswell) в Ню Мексико, административен център на окръг Чавес, който е познат като мястото, на което са кацнали извънземни.

С огромни надуваеми марсианци, рекламиращи използвани коли, светофари, чиито светлини са направени така, че да изглеждат като втренчени очи и летящи [чинии], поставени над надписите на заведенията за бързо хранене става ясно едно нещо: извънземните наистина са били тук.

Интересът към Розуел започва през юли 1948 г., когато според репортажите извънземен летателен апарат избухва в пламъци, приземявайки се в прашния град. Официалната версия на пресата е, че военните са възстановили парчетата от "летящата чиния", но на следващия ден правителството обявява, че всъщност става въпрос за безвреден въздушен балон. Много хора обаче остават неудовлетворени от тази версия.

И вярващите, и скептиците ще намерят извънземната страна на Розуел забавна, без значение дали я приемат за вярна или не. През първия уикенд на юли НЛО фестивалът напомня за годишнината от срещата с извънземните и привлича към себе си хиляди души с музиката на живо, карнавала на извънземните и състезанието от 5 км., пак посветено на НЛО.

С летяща чиния, направена от пластмаса, Международния НЛО музей и изследователски център разкрива на своите посетители какво се е случило през 1947 г. Изложбата включва свидетелства и вестникарски статии, отнасящи се до инцидента, както и за подобни случаи в целия свят. Музеят е отворен всеки ден от 9 до 17 ч. и няма входни такси.

Заплаща се единствено за аудио техниката по 1 щатски долар. Bruce Roads дава частни визити на мястото, на което се е случил инцидентът, но ако искате екскурзовод ще се наложи да заплатите 75 щатски долара. Разходката заедно с беседата е около 3 часа и половина.

Извънземното от Розуел

Заведенията в Розуел са най-разнообразни, като всяко едно от тях предлага съвсем иновативни решения. Ако се отбиете в Crash Down Dinner наистина ще разберете какво се има в предвид. Там ще можете да си поръчате бурито "Звездно дете" за 5. 75. щатски долара, сандвич "гладно извънземно" за 3-5 щатски долара или "неидентифициран" бургер за 4 долара. Огромен стенопис на извънземно окрасява стената и дори и съдовете на солниците и черния пипер са във формата на извънземни.

Заведението Martin's Capitol Cafe ще Ви посрещен с вкусна мексиканска храна, а гигантските буритос, които се предлагат в него, поднесени с червена или зелена салса, сякаш крещят "Изяж ме! ".

Друго приятно заведение е Peppers Bar and Grill, което предлага както американски, така и мексикански ястия. Най-хубавото в него е че освен вътрешен салон има и просторна веранда, на която петък и събота вечер има веселби, организирани от Ди Джей.

Извън своите извънземни убеждения Розуел е съвсем обикновен град. Пряката на улица номер 2 и главната улица са слънцето, около което се върти слънчевата система на града.

Можете да посетите Розуел по всяко време на годината и да се впуснете в "извънземни" приключения.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
51
41
31
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати