Pochivka.com»Статии и Новини»Новини»Третото най-добро място за живеене в света е Банско

Третото най-добро място за живеене в света е Банско

MarianeMariane
Джедай
2k
Банско

Третото най-добро място за живеене в света е Банско. Поне така смята британския вестник Дейли Телеграф, който е изготвил класация с двадесетте най-добри места за живот.

Българският курорт е класиран на престижното трето място, като е оставил зад себе си такива райски кътчета като Куршевел и Париж във Франция, Тоскана в Италия и Порто.

Банско

Като най-добро място за живеене е посочена Андалусия в Испания. Този слънчев район на иберийския полуостров е очаровал съставителите на класацията с живописна мавританска архитектура, богата история и култура, както и с вкусни местни деликатеси, поднесени под ритмите на горещото фламенко.

Престижното второ място е заето от френската област Гаскония, която е впечатлила студените британци с мекия си климат и невероятното разнообразие от вина и коняци, които се произвеждат на територията ѝ.

Третото място е запазено за родния курорт Банско. Той съчетава в себе си, освен чудесни условия за зимни спортове, възможност за целогодишен туризъм и забавления.

Зимната столица на Балканите изненадва приятно жителите на острова с богата си културна програма, чистия въздух, неповторимата атмосфера и вкусната кухня, която се предлага на доста достъпна цена.

Останалите хубави места за живеене в класацията на британския всекидневник са Парма в Италия, Париж, Гренада, Токио, Куршевел във Франция, Бретан във Франция, Мароко, Барбадос, Швеция, Амстердам в Холандия, Тоскана в Италия, Порто в Португалия, Дъблин в Ирландия, Хонконг, Будапеща, Бавария и Кипър. В класацията не е попаднал нито един британски град.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати