Кои са най-популярните туристически градове в света

14.04.2014

Няма да повярвате, но най-популярният туристически град в света се намира само на 560 км от София. Да, става дума за Истанбул. Според класация, изготвена въз основа на мненията на милиони потребители на сайта Tripadvisor турският град безапелационно печели първо място като най-популярен туристически град.

Първенството на Истанбул донякъде е изненадващо, тъй като в миналогодишното издание на класацията градът, който е разположен на Босфора и служи като мост между Европа и Азия, заемаше престижното 11 място. Той успява да изпревари в сърцата на туристите градове като Лондон и Рим, които заемат съответно второ и трето място.

Истанбул пред нощта

Четвъртото място в престижната туристическа класация туристите са отредили на китайската столица Пекин, а петото място е запазено за красотата на столицата на Чехия, Прага.

В топ 25 на най-популярните туристически дестинации влизат още Маракеш, Париж, столицата на Виетнам, Ханой, както и камбоджанския град Сием Реап. Туристите са останали очаровани и от най-големият град на Китай – Шанхай. Сред списъка не липсват и такива гиганти като Ню Йорк, Флоренция, Санкт Петербург, Дубай и Банкок.

4
Общо гласували: 2
5 0
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати