Pochivka.com»Статии и Новини»Новини»Кои са най-разочароващите туристически дестинации

Кои са най-разочароващите туристически дестинации

MarianeMariane
Джедай
2k
Статуя на Свободата

Милиони туристи всяка година се отправят на отдавна мечтани и дълго планувани скъпоструващи почивки на някои от най-рекламираните туристически атракции. И се завръщат вкъщи разочаровани. Разочарованието идва от сблъсъка между маркетинга и реалността.

Ето и някои от най-популярните туристически дестинации, където има големи шансове да останете разочаровани от обстановка, обслужване, панорама, цени и климат. Само да вметнем, че повечето от забележителностите се намират в САЩ.

Ниагараският водопад предлага на милиони туристи спираща дъха гледка към това природно чудо, но откъм канадската му страна. Това разочароващо откритие са направили туристите, които са го посетили откъм Ню Йорк.

Статуя на Свободата

Щом сме в Ню Йорк, няма как да пропуснем да не ви препоръчаме да посетите остров Либърти. Препатилите туристи е ви кажат, че островът трябва да бъде прекръстен на Островът на опашките.

Първо се редите на огромна опашка, за да се качите на ферибот, после се редите на опашка, за да видите Статуята на Свободата, а после се редите на опашка за скъпи сандвичи и слабо кафе. И после пак опашка, за да се качите на ферибота в обратна посока.

Няма да се спираме в подробности защо не бива да посещавате Лас Вегас или Холивуд. Гледката на застаряващи комарджии с измачкани дрехи не е от най-приятните на света. Достойна конкуренция им правят преоблечените като звезди имитатори, които настояват да им платите, за да се снимате с тях.

Към градовете, които не ви препоръчваме да посетите, добавяме и Франфуркт, просто защото е много, много, много скучен. Незаслужена репутация на туристическа дестинация има и Дъблин, който иначе е един хубав град.

Когато чуете Казабланка, Майорка, неминуемо се сещате за Хъмфри Богарт и Ингрид Бергман, но реалността е повече от разочароваща. В момента Казабланка е град, осеян с офис сгради, описван от туристите като "град без душа".

Романтичната слава на Гибралтар е далеч в миналото. Тази малка държава съчетава по неописуем начин най-лошите черти на Великобритания и Испания. Единственото по-досадно нещо от евтините имитации на британски пъбове са крадливите маймуни, които тормозят туристите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати