Алкохол-менте залива морските курорти

12.05.2014

Не само хотелиерите са в трескава подготовка за откриване на активния летен сезон. В очакване на тълпи туристи и летовници са и съдържателите на заведения по Черноморието, част от които са готови да стигнат далеч в търсенето на бърза печалба.

Свидетелство за това са зачестилите сигнали от клиенти на заведения, които сигнализират, че вместо качествено уиски, заведенията масово пробутват алкохол менте. За подобна опасност предупреждава и председателят на Националната лозаро-винарска асоциация професор Пламен Моллов, който предупреди, че най-малко половината алкохол в България е менте.

Алкохол на плажа

А проблемът с фалшивия алкохол не се свежда единствено и само до цената. Факт е, че 350 лева са солена цена за бутилка уиски, но когато уискито е чист фалшификат, тогава са засегнати не само финансовите интереси на клиентите, но е застрашено и здравето им.

Фалшивият алкохол съдържа метанол, която е опасен за човешкото здраве дори и в най-малки количества. Метаноловият спирт може да доведе до парализа, слепота и дори смърт.

Според запознати в момента по заведенията на Черноморието върви нещо като Генерална репетиция за активния сезон. Очаква се кризата в Украйна да доведе в България много повече руски туристи от обикновено. Руска инвазия чакат и родните кръчмари.

Доказателство затова са откритите във Варна близо 12 000 бутилки с фалшив алкохол с марките Джак Даниелс и Финландия. Не липсват сигнали и от други населени места. Младежи от Бургас сигнализират в социалните мрежи, че след няколко шота в местна дискотека много от тях са получили ясно изразени симптоми на алкохолно натравяне – виене на свят, гадене и повръщане.

5
Общо гласували: 1
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати