Европейска нощ на музеите и галериите в София

17.05.2014

На 17 май (събота) за десети път ще се проведе Европейска нощ на музеите и галериите. Повечето музеи и галерии ще бъдат отворени от 18.00 часа до 24.00 часа, като гостите ще могат да ги посетят напълно безплатно.

Европейска нощ на музеите и галериите в София

Освен че ще се порадват в рамките на една вечер на толкова много забележителности, ентусиастите ще могат да участват и в игри с награди.

В инициативата в столицата ще се включват 49 културни институции. Посетителите ще могат да видят постоянната изложба на Националната художествена галерия, както и новата ѝ изложба Графичните ателиета на Хуан Миро.

Софийска градска художествена галерия ще впечатли посетителите с изложбата През пустинята на проф. Греди Асса, а също с модно дефиле и концерт на кънтри формацията Lilly of the West.

Желаещите за разглеждат забележителностите на София през нощта ще могат да посетят и Национален исторически музей, който има обновена втора зала, посветена на античността.

Археологическият музей в София ще представи изложбата Знаеш ли тази игра? Игри и играчки от древността. Ще могат да се разгледат детски играчки от класическата, елинистическата и римската епоха.

За малчуганите пък ще има специална програма в галерия Мисията към Министерство на външните работи. От 16.00 часа там ще има детско музикално ателие, като забавата ще продължи до 21.00 часа.

Във връзка с Европейска нощ на музеите и галериите работното време на градския транспорт ще бъде удължено. Трамваите с номера 10, 12, 18 и 20, тролеите с номера 2, 5, 9, автобусите с номера 9, 11, 94, 280 и 310, както и метрото ще се движат до 01.00 часа.

5
Общо гласували: 2
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати