Македония ще печели български туристи

01.06.2014

Тази година западната ни съседка Македония е решила на всяка цена да се сдобие с повече български туристи. За целта страната ще проведе стабилна рекламна кампания у нас. Тя предвижда България да бъде залята с брошури, билбордове и клипове, които да рекламират македонския туризъм.

Броят на българските туристи в Македония се е увеличил с петнадесет процента в последно време, като най-често българите пътуват до западната ни съседка през месеците от април до август, заяви Кристиян Джамбазовски, директор на Агенцията за промоция и развитие на туризма в Македония.

Охрид

Той допълни, че Македония отпуска на туроператорите субсидия от 10 до 25 евро за всеки чуждестранен турист, който остане в страната поне за три нощувки.

За да докажат на чужденците колко привлекателна е страната им, съседите ни са изготвили специални туристически брошури, преведени на езика на всяка държава, която искат да впечатлят.

В луксозните печатни материали присъства информация за интересни дестинации като Охрид и Скопие. Посочени са още и възможностите за развлечение в Македония, културните забележителности и тамошните фестивали.

5
Общо гласували: 2
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати