Pochivka.com»Статии и Новини»Новини»Обявиха Лондон за най-скъпата туристическа дестинация

Обявиха Лондон за най-скъпата туристическа дестинация

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
833
Обявиха Лондон за най-скъпата туристическа дестинация

Британската столица Лондон е най-скъпият град за туристите в световен мащаб. Това сочи ново изследване на туристическия уебсайт TripAdvisor, в което са сравнени цените в четиридесет и осем световни туристически дестинации.

В класацията Лондон успява да надмине дори градове като Париж, Ню Йорк и Стокхолм. Данните от проучването показват, че седем от най-скъпите дестинации са разположени точно в Европа.

За да могат двама души да получат аперитиви, вечеря в ресторант с вино, две кратки пътувания с такси и нощувки в четиризвезден хотел в Лондон, те трябва да заплатят 560 долара.

В Париж за същия пакет гостите на френската столица ще трябва да отделят 550 долара. Париж е и градът, където коктейлите са най-скъпи. Там за две сухи мартинита трябва да отделите около 52 долара.

Ню Йорк пък печели трето място в класацията, тъй като там за пакет от коктейли, вечеря и нощувка се заплаща сума от 540 долара. За същите пари, с които ще си платите вечеря за двама в Стокхолм, в Банков ще получите нощувка в хотел, коктейли и такси. Азиатските дестинации с пълна сила продължават да конкурират европейските.

Най-евтина дестинация в света се оказва Ханой във Виетнам, където пакетът е на стойност от 165 долара. След Ханой се нареждат Джакарта в Индонезия, Шарм ел Шейх в Египет и Банкок в Тайланд.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати