Фестивалът София диша взриви столицата

05.08.2014
София диша

За пета поредна година улиците на София ще бъдат завладени от фестивала София диша, който се провежда всяка неделя от месец август и впечатлява жителите и гостите на столицата с визуално изкуство, литература, музика и танци.

През първата неделя (03.08) от събитието на кръстовище Малките 5 кьошета София диша стартира с еко-тема Екоморфози, представяща екологичния и бионачин на живот в градски условия.

Втората неделя (10.08) от фестивала, наречена Словото зове, ще спечели посетителите на улица Ангел Кънчев с необикновена постановка на уличен театър в кола.

Ще има още и импровизирана читалня на открито, където всеки, който желае, ще може да се включи в четенето на пасажи от класически произведения.

Фестивалът София диша взриви столицата

През следващата неделя (17.08) от София диша (Ветрове от цветове) минувачите по улица Пиротска ще станат част от прожекцията на така нареченото „съзнателно кино“, където зрителят сам може да реши как би могъл да продължи филмът.

Гвоздеят в програмата на четвъртата неделя (24.08) – Песента на танца ще е концертът на световноизвестния мандолинер Александър Димитров, който ще се състои на улица Оборище.

През последния ден (31.08) от София диша, наречен Световна София, на улица Шишман ще се съберат различни култури, а творци от цял свят ще споделят изкуството си с разноликата публика.

4
Общо гласували: 1
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати