Pochivka.com»Статии и Новини»Новини»Най-впечатляващият аквариум у нас ще се намира в Русе

Най-впечатляващият аквариум у нас ще се намира в Русе

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
833
Аквариум

Всички жители и гости на град Русе съвсем скоро ще могат да посетят най-големия екомузей в България. Това каза главният уредник Венцислав Петков за БНР.

Екомузеят, който ще отвори врати в края на следващия месец, е част от Регионалния исторически музей на крайдунавския град. Той ще се помещава в отделна сграда, която вече е ремонтирана.

Аквариум

Първата зала на учреждението е вече готова. Тя ще запознава посетителите с блатната екосистема по река Дунав. Освен това ще представи всички водолюбиви птици, обитаващи района около реката, както и тяхното взаимодействие с хората.

В музея ще има и четири диорами, чрез които гостите да научат нещо повече за живота на нощните грабливи птици, горските животни около Дунав, черните щъркели и лешоядите.

В екомузея ще се помещава и най-големият аквариум в страната. Съоръжението ще побира 65 тона вода и стотици интересни риби.

Сега работим по мамута, които ще е висок 3.20 метра и широк повече от 4 метра. Определено залата с праисторическите животни ще е една от най-атрактивните за посетителите, но работата по нея ще отнеме малко повече време, обясни Петков.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати