Pochivka.com»Статии и Новини»Новини»Затвориха паркове в Токио заради опасен вирус

Затвориха паркове в Токио заради опасен вирус

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
833
Затвориха паркове в Токио заради опасен вирус

Един от централните паркове в Токио беше принуден да затвори врати заради нарастващата опасност от разпространение на тропическата треска денга.

Министерството на околната среда в Япония реши навреме да вземе мерки по въпроса и затова забрани посещения на парка Шинджуку Гьоен. Властите прибягнаха до тази стъпка, тъй като въпросният парк е разположен близо до два от централните паркове в Токио, в които скоро бяха намерени комарите, разпространяващи вируса.

Така достъпът до токийските паркове беше ограничен поради заплаха от треската денга. Освен това специалистите съветват хората, живеещи в района, да носят дълги дрехи и да употребяват спрейове против насекоми. Експертите напомнят на гражданите да се консултират с лекар и при най-малкия признак на острата заразна тропическа инфекция.

В петък случаите на заразени с опасната болест достигнаха 66. По информация на Световната здравна организация всяка година от денга се разболяват близо 100 милиона души. Само през изминалата година 249 японци са се прибрали в страната си с денга, след като са били заразени в чужбина.

Денга представлява инфекция, причинена от вируса денга, който се разпространява чрез комарите. Заразените с нея хора се чувстват така, все едно костите им се чупят. Някои от симптомите на денга са: треска, главоболие, обрив по кожата, който прилича на дребна шарка и болка в мускулите и ставите. За момента няма ваксина, която предпазва ефективно от опасния вирус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
50
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати