Pochivka.com»Статии и Новини»Новини»Да посетиш измислена държава

Да посетиш измислена държава

MarianeMariane
Джедай
2k
Кугелмугел
Снимка: LuxorN

Ако ви е омръзнало от туристически класации, които ви уведомяват коя е най-подходящата дестинация за гей културен туризъм, кой е най-пренаселеният с туристи град и в кой курорт е най-вероятно да хванете хранително разстройство от местната кухня, то следващата статия е точно за вас.

Има няколко държави в света, които няма да откриете на политическата карта, не са признати от ООН и не се славят с невероятните си плажове, но си струва да посетите. Ето списък с измислените държави, които можете съвсем наистина да посетите.

Република Молосия

Президент на Република Молосия е Кевин Бау. Държавата е с площ от около 6 акра и се намира в пустинята в близост до Рино, щата Невада. Негово превъзходителство Кевин Бау е 51-годишен специалист по човешки ресурси.

Молосия разполага със собствена валута, чийто курс е обвързан със стойността на известна марка тесто за бисквити. На територията на републиката са забранени тютюнопушенето, определени видове сладководни риби и всеки и всичко от щата Тексас.

Република Кугелмугел

Кугелмугел
Снимка: LuxorN

Може ѝ да ви се струва, че се намирате в парка Пратер във Виена, но всъщност оградената с телена ограда кръгла къща е цялата площ на измислената държава Кугелмугел. Тя се оглавява от австриеца Едвин Липбургер, който я е провъзгласил за независима държава, заради спор с австрийското правителство относно формата на къщата му.

Република Наминара

Република Наминара се намира на малък остров в средата на река Хан в Сеул. Тя разполага със собствени галерии, концертни зали, музеи и дори хотел. Всяка година я посещават около 2 милиона туристи, което прилежно се отбелязва в паспортите им. Наминара разполага със собствена валута и телефонни карти.

Фрийтаун Кристияния

Ако сте от поколението на децата-цветя, това е вашето място. Всъщност Криситияния е зоната на бохемите. Тя се намира в Копенхаген и е основана на мястото на бивши военни бараки през 1971 година.

Окончателно е узаконена през 2011 година, когато обитателите ѝ успели да съберат достатъчно пари, за да откупят земята от правителството. На територията на Фрийтаун Кристияния живеят над 1000 души.

Всъщност има още десетки микродържави на света, които не са официално признати, но които дори Гугъл започна да отбелязва на картите си.

Сред тях са Княжество Хът Ривър, Република Ужупис, Акживланд, Свободна република Алкатраз, Сийланд, Доминиона на Британска Западна Флорида и дори Кралство на гейовете и лесбийките.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати