Pochivka.com»Статии и Новини»Новини»Кои са най-добрите музеи в света

Кои са най-добрите музеи в света

MarianeMariane
Джедай
2k
Музеят на изкуствата в Чикаго

Най-добрите музеи в света не са най-големите, а най-интересните. Това показва проучване на сайта за споделяне на оценки за туристически дестинации Trip Advisor. Въз основа на оценките, мненията и коментарите на милиони потребители той определи кои са 25 най-добрите музеи на света.

На първо място, с най-много ласкави отзиви и като най-интересен, е определен Музеят за изящни изкуства в Чикаго (Art Institute of Chicago).

Музеят на изкуствата в Чикаго

Той е създаден през 1879 година и съхранява повече от 300 експоната, между които безценни образци на индианското и африканското изкуство, европейска живопис и скулптура, фотография и др.

На второ място е поставен Националният музей по антропология в Мексико сити, който е следван плътно от Ермитаж в Петербург и музея Гети в центъра на Лос Анжелис, който дели четвъртото място с музея Орсе в Париж.

Лувърът се намира едва на 19-о място. Той е изпреварен от музеи като Галерия дел академия във Флоренция, Прадо в Мадрид, музея Ваза в Стокхолм, Боргезе в Рим, Националната галерия и Британския музей в Лондон.

В класацията на 25 най-добри музеи в света влизат още Акропола в Гърция, който е класиран на престижното 8-о място, и турската Айя Света София, която е на 16-о място. Място в класацията са намерили и музеи в Бразилия, Нова Зеландия, Китай и Колумбия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати