Октоберфест отново събира любители на бирата

21.09.2014

Най-големият бирен празник в света Октоберфест вече започна в германския град Мюнхен. От 20-ти септември до 5-ти октомври любителите на бирата могат да опитат от възможно най-качественото пиво, като едновременно с това станат част и от разнообразни и интересни прояви.

Октоберфест

Специално за традиционния немски фестивал пивоварите в Мюнхен приготвят бирата Wiesn Märzen, която се отличава с по-голямо съдържание на алкохол. В тазгодишното издание на Октоберфест 6 пивоварни от Мюнхен са избрани да предлагат от пенливата течност на посетителите. Този път пред присъстващите ще бъде представена и нова халба за бира.

За доброто настроение на гостите ще има не само разливаща се ледена бира, но и виенско колело, въртележки и увеселителни влакчета. Хубавата бира върви и с апетитна хапка, затова фестивалът предлага кулинарни изкушения като наденички, свински джолан, печено пиле, кисело зеле и др.

Уникалният фестивал Октоберфест имат богата и дългогодишна история, зародила се през далечната 1810 година, когато Людвиг чества брака си с принцеса Терезия фон Заксен-Хилдбургхаузен. Години по-късно голямото тържество се повторило и било превърнато в традиция. Към днешна дата фестивалът събира около 6 милиона любители на пивото.

4
Общо гласували: 2
5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати