Pochivka.com»Статии и Новини»Острови»Силуетовият остров (Silhouette Island)

Силуетовият остров (Silhouette Island)

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
2k
Силуетовият остров (Silhouette Island)

Силуетовият остров е част от Сейшелската островна група, а самият той е третият по големина сред тях. Ако сте любители на дайвинга, това е префектното място за вашата почивка и практикуване на хобито ви, защото той може да ви предложи живописни подводни забележителности.

Любопитен факт свързва това късче рай с прочутия пират Хоудоул, който е използвал неповторимата тропическа природа и праисторическа растителност за свое скривалище.

Начините да достигнете до Силуетовия остров са два – по вода и по въздух. От международното летище на Столицата Виктория полетът трае само 15 мин., а докато летите може да се любувате на красотата на западния бряг на Махе, пристанището на самата Виктория и природния парк „Света Ана”.

До самият остров обаче се стига само с лодка или хеликоптер. Силуетовият остров притежава ранг на национален морски парк, а с екзотичните си корали, риби и спокойствие е предпочитано място за меден месец от множество младоженци от цял свят.

Сред редките растителни видове тук са екзотичните насекомоядни орхидеи, както и смолистите дървета. Благодарение на каквато и да била човешка намеса тук, островът е успял да съхрани първичната си дивота и е истински извор на тишина и спокойствие. Това го прави и особено интересен за изследователите, които проучват огромното биологично разнообразие в тази запазена част на дивата природа.

Силуетовият остров (Silhouette Island)

Тук е и лоното на екзотичните гигантски костенурки, които обаче са почти напълно унищожени в миналото от акостиращите моряци. Тъй като тези гигантски екземпляри издържали по 6 месеца на борда без каквато и да била храна и вода, плавателите ги използвали за хранителен запас.

През 90-те години обаче са открити смятаните също за изчезнали алдабранови костенурки, чиито размери също впечатляват. Днес съществува специален Консервационен проект за тях, чиято цел е да ги опази от изчезване. Изграден е специален развъдник в някогашната кокосова плантация в Добран.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати