Pochivka.com»Статии и Новини»Новини»Започва велошествие за Арктика в София и Варна

Започва велошествие за Арктика в София и Варна

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
833
Започва велошествие за Арктика в София и Варна

Велошествие в защита на Арктика ще има днес във Варна и София. В България тази инициатива се провежда за втори път, като тя е част от световния ден за действие.

На днешния ден жители на страни от цял свят ще излязат по пътищата, за да настояват пред световната власт Арктика да бъде обявена за защитена територия, а също и да се вземат сериозни решения по въпроса с климатичните промени.

Леденото велошествие ще се състои в повече от тридесет държави. В София участниците в шествието ще тръгнат от Борисовата градина (езерото Ариана) в 15.30 часа. В морската ни столица сборният пункт е Морската градина, до Слънчевия часовник, в 16.00 часа.

Инициативата, известна като Iceride, е част от глобалната кампания Спаси Арктика. Участниците искат да покажат, че все пак човечеството го е грижа за крехката и уникална екосистема и нефтдобивните компании и добивните индустрии не могат да правят, каквото си пожелаят.

Арктика контролира нашия климат. Тя е ценна и защото е местообитание на редки видове като полярната мечка, полярната лисица и моржа. Денят за велошествие е избран да съвпада с момента, в който ледът на Северния полюс достига минимума си.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати