Pochivka.com»Статии и Новини»Новини»Айфеловата кула посреща туристи с нов облик

Айфеловата кула посреща туристи с нов облик

MarianeMariane
Джедай
2k
Айфелова кула

Айфеловата кула посреща туристи с напълно нов облик. Най-посещаваният срещу заплащане паметник претърпя двугодишен ремонт и обещава да изненада посетителите с напълно обновен и екологично съобразен външен вид.

Реконструкцията на Желязната лейди е струвала на властите на Париж близо 30 милиона евро. Ремонтните дейности за засегнали изцяло първия етаж на 325-метровото здание, който е сред най-малко посещаваните нива на кулата.

Айфелова кула

На това ниво е изграден уникален солиден стъклен под, който дава възможност на туристите, които нямат страх от височини, да разгледат околностите от 57 метра височина. За да увеличи адреналина, стъклените прегради за безопасност дори са наклонени навън.

Като част от реконструкцията на парижката забележителност са били монтирани и четири слънчеви панела с площ от 10 квадратни метра, които ще задоволяват ½ от нуждите от топла вода в Айфеловата кула.

Тоалетните ще работят само с дъждовна вода, която ще се събира в специални резервоари, а част от електрическата енергия ще се осигурява от два малки вятърни генератора с капацитет на производство 10 000 киловолта годишно.

Айфеловата кула е една от най-посещаваните забележителности във Франция. Само за миналата година тя е била посетена от 7 милиона туристи, което е донесло приходи от 73 милиона евро на парижката хазна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати