Pochivka.com»Статии и Новини»Новини»Броени дни до фестивала на родното кино във Варна

Броени дни до фестивала на родното кино във Варна

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
833
Кинофест

34 конкурсни филма ще могат да бъдат гледани от 11-ти до 17-ти октомври във Фестивален и конгресен център–Варна по време на 32-то издание на фестивала за българско игрално кино Златна роза.

Гостите на събитието ще видят най-открояващите се родни кинематографични творби, родени в последните две години.

Фестивалната програма включва два конкурса, в които се връчва наградата Златна роза, като единият е за пълнометражни филми, а вторият - за игрални филми.

Освен на незабравими български филми варненци и гости на морската столица ще се насладят и на увлекателна съпътстваща програма.

Събитието ще бъде открито на 11-ти октомври (събота) от 19.00 часа с младежкия филм Автостоп, в който участват Цветана Манева, Николай Узунов и Виолета Павлова.

По време на фестивала зрителите ще могат да видят филми като Корпус за бързо реагиране 2: Ядрена заплаха, Живи легенди, Още една мечта, Дърво без корен, Стерео любов, Омбре, Маргарит и Маргарита, Бяла магия и още много други.

Специални гости на Златна роза ще бъдат Мартина Вачкова, Камен Воденичаров, Димитър Рачков, Ники Илиева, Саня Борисова, Башар Рахал, Анжела Недялкова, Асен Блатечки, Андрей Слабаков и много други любими родни актьори.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати