Кои са най-подценените градове в Европа

07.11.2014

Следващия път, когато решите да си стегнете куфарите и да заминете на екскурзия или на почивка в Европа, не бързайте да си купувате билет за Париж или Рим.

Безспорно те са сред най-привлекателните европейски дестинации, но има десетки живописни градчета, които незаслужено остават извън фокуса на туроператорите и рекламите.

Представяме ви десетте най-подценявани от туристите градове в Европа, класирани от туристическия сайт Worldofwonderlust:

Будапеща, Унгария

Будапеща

След основните предимства на Будапеща са богатата история, както и сравнително ниските цени за нощувки и посещения в музеите. Сред най-големите забележителности на столицата на Унгария е верижният мост Сечен, свързващ Пещ с Буда, площадът на героите и сградата на Парламента.

Единбург, Шотландия

Единбург незаслужено остава в сянката на Лондон за туристите във Великобритания. Въпреки скромните си размери, той е вторият по посещаемост град на острова. Основен принос за това имат местните забележителности и безплатните музеи.

Любляна, Словения

Любляна се определя като от мнозина като най-красивият град в Европа. Дали е така? Трябва да го посетите, за да се уверите сами.

Мостар, Босна и Херцеговина

Мостар

Казват, че всяка снимка, направена в град Мостар е по-красива от пощенска картичка. Трябва да се съгласим с това твърдение, защото градът наистина изглежда като излязъл изпод четката на майстор на живописта.

Белград, Сърбия

Столицата на Сърбия може да предложи изключително много на туристите по отношение на култура и история, а и се намира доста близо до България.

Чески Крумолов, Чехия

Този световно известен замък е разположен на река Вълтава, само на два часа път от Прага. Известен е с изключителната си архитектура.

Брашов, Румъния

Румънският град Брашов е носил името на съветския диктатор Сталин чак до 1960 година. Намира се в Трансилвания и е част от маршрута за замъка на Дракула.

Гент, Белгия

Блед Словения

Град Гент в Белгия е център на провинция Източна Фландрия. Той привлича туристите с неповторима атмосфера, която може да се опише на-точно като хипстърска.

Блед, Словения

Блед е планински курорт, който по нищо не отстъпва на австрийските и швейцарските си конкуренти. Най-голямата атракция в глада е замъкът Блед.

Москва, Русия

Присъствието на Москва в класацията на най-пренебрегваните градове не е грешка. Действително много туристи посещават столицата на Русия, но в сравнение с по-южните си конкуренти, които резонно са и с по-топъл климат Москва определено не получава вниманието, което заслужава.

4
Общо гласували: 3
5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати