Pochivka.com»Статии и Новини»Новини»Без споделяне на нощни снимки на Айфеловата кула

Без споделяне на нощни снимки на Айфеловата кула

AdminAdmin
Администратор
3k
Айфеловата Кула

Ако зашеметени от красотата на символа на Париж – Айфеловата кула я снимате и след това гордо качите в своя профил в социалните мрежи, може да си навлечете глоба. За този невероятен факт алармира испанската агенция Еуропа прес.

Обяснението е много просто. Законите за интелектуална собственост в страните от ЕС може да забраняват разпространението на снимки на обществени сгради.

Впечатляващата Айфелова кула е е един от засегнатите паметници. Забележете – туристите могат да разпространяват най-спокойно дневни снимки на кулата, но не и нощни.

Причината се обяснява с това, че авторските права върху конструкцията, която е проектирана от Густав Ефел, вече не са в сила. Но различните осветления през нощта са защитени с авторски права.

Тези права принадлежат на компанията за експлоатация на Айфеловата кула, която трябва предварително да даде разрешение за разпространението на нощни снимки.

Небезизвестният Атомиум в Брюксел също е защитен с авторски права. Снимката на 102-метровата структура е собственост на дружеството Атомиум.

Подобни ограничения има и за сградите на Европейския парламент в Страсбург и Брюксел.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати