Сейнт Огъстайн

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
2k
Saint Augustine

Сейнт Огъстайн (Saint Augustine) e главното седалище на графство Св. Джон (St. Johns County) в американския щат Флорида. Основан през 1565 г. градът е най-старият на територията на цялата страна, като е разположен в централната североизточна част на щата.

Нарична още Старинният град, Сейнт Огъстайн е най-дълго обитаваният без прекъсване европейски град в континенталната част на САЩ. За негов основател се смята генерал Педро де Авилес, който започва да строи крепостта Кастильо де Сан Маркос през 1672 г. и я завършва 25 г. по-късно.

Saint Augustine

Крепостната постройка имала за цел да защитава и осигурява безопасния път на корабите със съкровища, които отпътуват за Испания. Много нации са имали власт над крепостта през годините, но тя винаги е преминавала от една страна към друга по силата на договори и никога чрез сила. И до днес тя е една от туристическите атракции на града.

Близо 300 г. постройката е успяла да се съхрани благодарение на силните варовикови блокове, от които е изградена, премесени с натрошени мидени черупки и корали. Кастильо де Сан Маркос е издигната в красивия залив Матанзас, където и до днес е запазена испанската наблюдателница Форт Матанзас, която представлява висока кула.

Сейнт Огъстайн е очарователна туристическа дестинация заради множеството си запазени сгради в колониален испански стил. Макар и много от тях да са построени наново през 1960 и 1970 г, когато градът празнува своята 400-тна годишнина. Фермата за алигатори в Сейнт Огъстайн, построена през 1908 г. е един от най-старите търговски туристически атракции във Флорида.

Много от посетителите идват в Сейнт Огъстайн и заради прекрасните плажове в околностите на града, които са с обща дължина от 69 км. Сред развлекателните занимания за гостите на града са риболовът, карането на сърф, възможността за подводно гмуркане, както и карането на парапланер.

Старинният град в Сейнт Огъстайн е позициониран между крайбрежния воден път. Атмосферата тук е спокойна и приятна, като е отлично място за раходка по малките тихи улички с множество кафенета и квартири за желаещите да отседнат тук туристи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
51
41
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати