Pochivka.com»Статии и Новини»Острови»Остров Кауай (Kauai)

Остров Кауай (Kauai)

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
2k
Kauai

Остров Кауай е най-старият сред общо 19-те острова, които влизат в състава на Хавайския архипелаг. Разположен в най-северната част от всички в островната група, това е и най-големият, както и един от най-красивите острови тук.

Едно от наименованията на Остров Кауай е "Островът градина", защото това късче суша насред тихоокеанските води е покрито с буйна зеленина и тропически растения, които редовно се къпят в обилните валежи по тези места.

Като най-старият от Хаваите, Остров Кауай е търпял видоизменения през хилядолетията най-вече под натиска на ерозионните процесина, в резултат на които днес Кауай е обсипан с природни чудеса като големия каньон (Waimea Canyon). В допълнение на красивите райски кътчета, този хавайски бряг разполага с най-много плажове, покрити с фин снежно бял пясък и кристално сини води.

Образувал се преди около 6 милиона години Остров Кауай се разпростира на около 55 кв. км площ. За да се насладите най-добре на цялостната екзотика на острова може да наемете хеликоптер, който ще ви разходи по цялата му дължина и ще открие райските кътове и разнообразните му форми, които от високо са неповторима гледка.

Северният бряг тук наподобява формата на полумесец, който се врязва в подножито на планината, надвеснала над него. Но брегът на На Пали е може би най-приятната и недокосната от човека природна картина на острова. Тук долините са едно от най-зелените места, които може да видите, разположени редом до реки от застинала лава и дивни плажове.

В най-западната вътрешна част на Кауай може да посетите малко спокойно градче, където туристите не пропускат да се разходят, да обиколят няколкото бутика или да се отдадат на кулинарни изкушения.

Западната част на островчето е наситена с най-много природни забележителности. Именно тук е разположен и величественият каньон Ваймеа. Дължината му е 16 км, а ако го видите по залез слънце, ще останете очаровани от пъстрата гледка, включваща всички цветове на дъгата.

Островът е отворен за посещение през цялата година, но е добре да се знае, че югоизточната му част е по-топла и слънчева, докато северната е мрачна и почти винаги дъждовна. Любопитен е фактът, че именно на Кауай се е снимал филмът „Джурасик Парк”, оригиналаната версия на Кинг Конг, както и още редица холивудски продукции.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати