Езерото Тахо (Tahoe Lake)

22.01.2010
Tahoe Lake

Езерото Тахо (Tahoe Lake) е разположено в северната част на щата Калифорния точно на границата със щата Невада в САЩ. В калифорнийската част лежат близо 2/3 от бреговата ивица на езерото. Най-близко разположеният град е Рино, който се намира на 58 км. Ако идвате от Сакраменто пък пътят ще ви отнеме около 2 ч., защото красивото езеро се намира на около 160 км. От тук Сан Франциско е на 300 км., а Лас Вегас на близо 728 км.

Неслучайно Езерото Тахо е една от най-популярните туристически дестинации в цялата страна. Кристално сините му води обхващат площ от 19 км ширина и 35 км дължина. Със средна дълбочина от 305 м и максимална около 501 м Тахо е най-дълбокото езеро в Калифорния и второто по дълбочина в САЩ.

Езерото Тахо е туристическа дестинация от началото на 20-ти век. Тогава парни локомотиви и подобряването на инфраструктурата и пътищата дава възможност достъшът до района да е по-лек за желаещите да го посетят.

Една от забележителностите в Тахо се намира на югозапад от самото езеро.

Т. нар. Емералд Бей е известна туристическа атракция и е една от най-фотографирените природни красоти в цялата страна. Тук ваканционното настроение кипи почти целогодишно, защото езерото предлага както летни, така и зимни възможности за спорт и отдих.

От юни ди септември тук е идеално за всякакви водни спортове и пешеходен туризъм. Самият воден басейн е заобиколен от мащабните планински ридове и склонове на планината Сиера Невада. През лятото тук има и вариант за игра на голф, гребане на лодка, кану или просто лежане на плажа и събиране на слънчев тен.

От януари до март пък ваканционното място се превръща в ски курорт от световна класа. Многобройни са ски курортите около езерото. През 1960 г. в Скуо Вали в близост до езерото са се провели Зимни олимпийски игри 1960. В района на Езерото Тахо се намира и най-големият ски курорт в Калифорния и Невада, разположен в близост до градовете Саут Лейк Тахо в Калифорния и Стейтлайн в Невада. Вторият по големина зимен комплекс се нарича "Хевънли" и е известен с Олимпийските игри проведени там през 1960 г. Този курорт се намира в близост до Тахо Сити.

4
Общо гласували: 5
5 1
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати