Музей на специалните ефекти отвори врати в Прага

30.01.2015

Уникален интерактивен музей в Прага пренася почитателите на специалните ефекти в света на киното. Музеят, посветен на световноизвестния кинорежисьор от чешки произход Карел Земан, събира на едно място някои от най-атрактивните филмови ефекти, които той използва във филмите си.

Изложбата пленява посетителите не само с атрактивните интерактивни експонати, но и с начина, по който самите те са приканени да станат част от нея. В този наистина уникален музей снимането с фотоапарати не просто е разрешено, но дори е препоръчително.

Филмова лента

В отделните помещения на музея има обособени киностудия, където можете да заснемете свой собствен филм, като ползвате някои от техниките, използвани от Карел Земан. Музеят на специалните ефекти в Прага ще се превърне в любимо място на вашите деца, които ще могат да се повозят на летяща машина, да управляват подводница и дори да се разходят по Луната в стил Барон Мюнхаузен.

В изложбата са включени оригинални кукли и костюми, използвани във филмите на режисьора, както и редица материали от неговите лични архиви. Музеят на специалните ефекти се намира точно до Карловия мост. Той е отворен за посетители всеки ден от 10 до 19 часа.

4
Общо гласували: 1
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати