Заливът Манадо

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
2k
Заливът Манадо

Разположен край индонезийския град Манадо, едноименният залив (Bay of Manado) е същински природен къс от рая, който предлага уникални плажове, красиви коралови рифове и тропическа екзотика. Географски заливът Манадо е разположен край града, който е столицата на северната провинция Сулавеси (Sulawesi).

Тук има модерно летище, което е единственият начин да се придвижите до това красиво място, защото то се намира в един доста отдалечен от останалите части на Индонезия край. Редовни полети има от почти всички азиатски страни – Малайзия, Сингапур, Каула Лампур и др. Най-подходящото време з апосещение през годината е през лятото – от април до октомври.

Панорамата на местността включва група малки островчета, които са отлична туристическа дестинация, особено за любителите на подводните спортове. Заливът е заобиколен от зелени върхове, които са обрасли с живописна тропическа флора. В състава на района влизат проливът Ламбех, островите Бунакен (Bunaken) и Банка, които са се формирали в резултат на застинала лава сед вулканично изригване.

Животинският и растителният свят тук наистина очароват с разнообразието си от видове. Във водата огромните пасажи от тропически риби са гледка, която никога няма да забравите. Тази богата фауна се дължи на океанските течения, които минават покрай Бунакен и които подсигуряват планктонна. От интересните водни представители тук се срещат змиорки, баракуди, водни змии, водни костенурки, т.нар. риби-ангели, скатове, снапери и акули.

Край Бунакен има изграден Национален морски парк, който с отличните си условия за туристически развлечение и богат природен запас, се нарежда сред десетте най-добри в света. Това е и мястото, където кораловите рифове са успели да запазят в най-голяма степен първичната си красота.

Районът на парка могат да се видят около седем пъти повече различни видове корали, отколкото например в Хавай. Тук са концентрирани и около 70 % от всички видове риби, които се срещат на територията на Индонезия. Освен тях има множество красиви пеперуди, които допълват райската атмосфера.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати