Pochivka.com»Статии и Новини»Новини»Виртуална обиколка на Непал и връх Еверест с Google street view

Виртуална обиколка на Непал и връх Еверест с Google street view

MarianeMariane
Джедай
2k
Връх Еверест

Вече е възможно дори хората, които нямат никакъв опит в алпинизма, да посетят най-високият връх на Земята – Еверест. Виртуална обиколка на Непал и връх Еверест може да направите от всяка една точка на планетата, където има интернет.

Разходката е възможна благодарение на Google и проектът Street view. Екипите на Google са обикаляли в продължение на месеци отдалечени източни хималайски села, където са снимали. Те са успели да направят над 45 000 панорамни снимки на Хималаите.

Връх Еверест

Благодарение на техните усилия можете да посетите Сагарматха, където ледените води на реките текат под заснежените върхове. Можете да разгледате Еверест или вечно заснежените върхове Елбрус в Европа, Аконкагуа в Южна Америка и Килиманджаро в Африка.

Това не са единствените природни забележителности, които могат да бъдат видени благодарение на проекта Street view. Преди известно време стана ясно, че екипите на компанията са успели да заснемат пирамидите в Гиза, пирамидите на Сафара, цитаделата на Саладин и древния град Абу Мена.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати