Pochivka.com»Статии и Новини»Заливи»Заливът Панг Нга

Заливът Панг Нга

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
2k
Панг Нга

Заливът Панг Нга (Phang Nga) е разположен в едноименната провинция на Тайланд, която се разпростира в югозападния край край Андаманово море. Това е още едно от безценните природни красоти на територията на страната, която е обикната туристическа дестинация предимно обаче от жителите на Тайланд.

Панг Нга е наистина изключително красива местност, особено през зимния период, защото тогава морето е спокойно и е подходящо за плаване и водни спортове и риболов. Повечето от туристите тук се качват на обиколка с корабче, която трае цял ден. Само така ще имате възможност да достигнете до всички очарователни природни кътчета, които крие в себе си заливът.

Съществува и вариант да предприемете тридневен тур в Панг Нга, като може да спите на открито с палатка. Разходка по крайбрежието с каяк ще ви даде възможност да се любувате на някои от потопените под вода островни пещери. Безпорно най-интересна сред тях е т.нар. Нарисувана пещера. Интериорът й е уникален, защото по стените има десетки стенни рисунки.

Тук можете да отседнете в Као Лак (Khao Lak), който е морски курортен комплекс, състоящ се от няколко селища по крайбрежието. Това място е известно семейно ваканционно селище, а хората го предпочитат, защото условията за подводни спортове и гмуркане под вода с шнорхели са отлични. Друго интересно селище тук е мюсюлманското рибарско градче Ко Пани, което е изградено в тресавище. Състои се от няколко жилища, а около тях се отглеждат екзотичните мангрови дръвчета. Още едно място, където може да се пренощува е Панг Нга, откъдето лесно може да стигнете до светилището Ват Там Суванхуха. То е разположено по-навътре в острова, а в него се съхраняват множество статуи на Буда.

Phang Nga

На територията на залива са разположени и няколко национални парка. „Суринови острови” и „Симиланови острови” са морски защитени зони, които са перфектният избор за любителите на водните спортове. Национале парк „Лампур” пък предлага добри условия за привържаниците на планински преходи и скално катерене. Тук има гъсти гори, в които може да се упражнява и пешеходен туризъм.

Посещението на островите тук се позволява само през зимните месеци, когато морето е спокойно, защото през лятото е бурно и опасно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати