Pochivka.com»Статии и Новини»Новини»Откриват сезона на рафтинга по Струма

Откриват сезона на рафтинга по Струма

MarianeMariane
Джедай
2k
Рафтинг

Тази събота се открива сезонът на рафтинга по река Струма. По традиция любителите на този атрактивен, но опасен спорт се събират в началото на Кресненското дефиле край Симитли.

Най-нетърпеливите рафтъри ще пристигнат още в петък. те ще пренощуват в изградения палатков лагер Х-Клуб.

През последните години се наблюдава засилен интерес към този високо адреналинов спорт. Екстремното спускане по бурните води на Струма могат да направят и любители, като до 31 март цената за спускане е само 50 лева.

Рафтинг

Срещу тази сума ще получите екипировка, застраховка, квалифициран рафтинг инструктор, както и подробен инструктаж.

Трасето е с дължина от 13 километра, а цената за спускане е най-ниската в света, коментират от клуба за екстремни спортове. Все повече фирми се спират на рафтинга, когато организират тиймбилдинг за служителите си. В лодките не се допускат пияни и хора, които се намират по въздействието на наркотици.

Най-малките почитатели на адреналина, за които рафтингът не е опция, могат да се забавляват във въжения парк в Кресненското дефиле. Там хлапетата могат да се катерят по мрежи, дървени парапети, железни стълбове или автомобилни гуми. За тяхна безопасност са оборудвани с каски, обезопасителни въжета и др.

Въженият парк предлага и други атракции за възрастни като пейнтбол, скално катерене, стрелба с въздушна пушка и лък, каньонинг, спускане по тролей и др.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати