Pochivka.com»Статии и Новини»Заливи»Плая де Галпиюри

Плая де Галпиюри

Плая де Галпиюри

Плая де Галпиюри е един от най-невероятните плажове в света. Реално погледнато представлява малко солено езеро сред нищото, обградено от близо 40-метрова плажна ивица. Намира се до град Янес, Испания, на около 300 метра от Кантабрийско море.

Водата в езерцето идва от система от подземни тунели, свързващи го с морето, което позволява на водата, прииждаща от Бискайския залив да създава малки вълни.

Плая де Галпиюри е популярна туристическа дестинация, природна забележителност, както и част от регионална мрежа от защитени природни територии на Испания.

Плажът се намира по средата на зелена ливада. В малкото езеро водата е кристално чиста и топла. В него дори има приливи и отливи, които туристите от цял свят идват да наблюдават с интерес.

Плаж Галпиюри

Много хора, посетили мястото, го определят като най-изненадващата част от брега на испанската провинция Астурия. Оформен като полукръг, отделен от морето от малки възвишения, на плажа човек може да се къпе, без да вижда морето.

Около мястото има множество хотели в радиус от километър. Всяка година плажът е посещаван от повече от 200 хиляди души. Местните туристически фирми са включили обекта в редовните си турове.

Проучванията са показали, че редкият природен феномен се е образувал след векове в резултат от ерозията и движението на вълните. Те са създали подземни тунели и цяла своеобразна подводна система, която на свой ред е създала езерото и плажа около него.

Посетили мястото съветват да не се отива на плажа групово, а да го направите сами или с най-близките. Мястото е трудно откриваемо. Няма пътища до него, защото е обградено от защитена територия.

Галпиюри

Най-лесният начин е да вземете автобус от Мадрид до Янес, след това да тръгнете по плажната ивица до града в западна посока. Може да се затрудните, но след час-два ходене ще стигнете до природния феномен и тогава всички перипетии, през които сте минали, ще изчезнат, видите ли невероятното природно явление. Препоръчваме ви да наблюдавате приливите и отливите в езерото.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати