Маракеш е най-предпочитаната туристическа дестинация

25.03.2015

Красивият марокански град Маракеш е най-предпочитаната туристическа дестинация според туристическия сайт TripAdvisor. В миналогодишната класация градът заемаше престижното 6-о място, но тази година успя да стъпи на върха.

В тазгодишната класация за най-предпочитана туристическа дестинация се наблюдават много нови имена, които се конкурират с утвърдени дестинации като Париж и Рим. Сием Реап в Камбоджа е на второ място в предпочитанията на туристите, а на трето място е турският мегаполис Истанбул.

Маракеш

Топ пет се допълва от столиците на Виетнам и Чехия – Ханой и Прага. Извън петицата, но все пак в топ десет се намират Лондон (Великобритания), Рим (Италия), Буенос Айрес (Аржентина), Париж (Франция) и Кейптаун (Южна Африка).

Фаворитите за най-предпочитана туристическа дестинация са били проучвани внимателно за период от 12 месеца, като през това време е било следено отблизо представянето на техните хотели и ресторанти, както и атракциите, които предлагат.

Редица наистина интересни световни курорти остават извън топ десет на класацията. Тази година местата от 11 до 25 са заети от утвърдени дестинации като Ню Йорк, Санкт Петербург, Банкок, Хонконг, Сидни, Атина и Барселона, както и малко познати претенденти като Куско в Перу или Убуд в Индонезия.

4
Общо гласували: 3
5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати