Pochivka.com»Статии и Новини»Заливи»Заливът Уайн Глас

Заливът Уайн Глас

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
2k
Заливът Уайн Глас

Заливът Уайн Глас (Wine Glass Bay) е една от най-красивите крайбрежни местности на Тасмания. Той се намира на югоизточния бряг на страната, като е разположен край скалистия полуостров Фрейсинет (Freycinet). Тук е изграден и едноименния национален парк, който предлага уникални природни гледки.

Именно панорамата на Залива Уайн Глас е най-красивата и запомняща се местност тук. В буквален превод името му е „Винената чаша”, а се нарича така заради почти идеалната му кръгла форма. Наподобяващ полумесец, затвореният бряг има снежнобели пясъци, обградени с гранитни скали. В дясната част от брега са се формирали интересни оранжеви скали, които са придобили този цвят заради покриващите ги лишеи.

Околностите на национален парк Фрейсинет се отличават с хармоничната си красота, която е смесица от китни малки плажове, хълмисти възвишения и зеленина. В северният край на парка се намира заливът Коулс, където може да се видят уникални розови скали известни като Хазартите. Те се издигат на 300 м надморска височина и са една от туристическите атракции тук. На територията на целия резерват има изградени доста туристически маршрути. За да стигнете до Залива Уайн Глас ще са ви необходими около 5 часа, като изходният пункт е паркинга за коли, откъдето се стига до мястото за наблюдение на красивия бряг.

Заливът Уайн Глас

Докато сте в района непременно трябва да разгледате и остров Схутен, остров Гавърнър, както и природния резерват „Остров Гросвенър”. От залива Коулс има вариант да наемете моторница, с която ще можете да разгледате красивите местни брегове, които са сред първенците в топ 10 на най-добрите плажове в света.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
56
44
33
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати