Pochivka.com»Статии и Новини»Новини»Музей на лайното отвори врати в Италия

Музей на лайното отвори врати в Италия

MarianeMariane
Джедай
2k
Музей на лайното

Италия се сдоби с необикновен и леко смущаваща културна забележителност. Музей на лайното отвори врати край село Граняно Требиенсе, което се намира само на около сто километра южно от Милано.

Според авторът Джанантонио Локатели на идеята за отварянето на този миризлив музей идеята е посетителите му да се запитат защо изхвърляме изпражненията си и можем ли да ги използваме, за да подобрим живота си.

Музей на лайното

Италианецът, който като собственик на едър и дребен рогат добитък търсил начин за рационална употреба на животинските екскременти, провел проучване за ролята на фекалиите в живота на хората и открил доста интересни факти.

Мъжът открил, че в миналото хората не се гнусяли от изпражненията, а ги използвали по всякакви начини, включително и са измазвали стените на къщите си с тях, за да ги хигиенизират къщите си и да ги направят по-уютни.

Младият фермер решил, че с помощта на изразните средства на изкуството той може отново да популяризира използването на изпражненията на всички живи същества за извличане на максимална изгода и за подобряване на състоянието на околната среда.

Сред експонатите в миризливия музей има не само различни видове екскременти, но и продукти, произведени от екскременти, както и различни артинсталации и дори художествени произведения по темата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати