Пътят до морето по-евтин това лято

12.05.2015

Това лято пътят до морето ще бъде с по 15 процента по евтин. Поне с толкова ще бъдат намалени цените на билетите до основните дестинации по Черноморието, информира НоваТВ.

В разгара на активния сезон двупосочният билет София-Бургас ще струва 45 лева, а пътят до Варна и обратно – 50 лева. Срещу 68 лева летовниците ще могат да стигнат до Ахтопол и да се върнат обратно до столицата.

Автостоп

Въпреки намалението на цените на автобусните билети превозвачите отчитат около 20 процента отлив на пътници от началото на годината.

Тези хора не са се насочили към железопътния превоз, който традиционно предлага по-ниски цени от автобусния. За сравнения двупосочния билет по жп линията София-Бургас-София струва 30 лева, а до морската столица и обратно – 35 лева.

Най-предпочитаният транспорт от българите си остава собствения автомобил, особено след откриването на автомагистралата. Дори сравнително по-високата цена на собствения превоз не е в състояние да откаже нашенеца от удобството и свободата, която личният автомобил осигурява.

Ако и пред активния сезон се запазят днешните цени на горивата, пътят до морето и обратно на бензин би струвал около 140 лева. Близо наполовина по-евтино би ви излязло, ако автомобилът ви е на газ.

4
Общо гласували: 3
5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати