Фюсен

Фюсен

Фюсен е малко градче, разположено в сърцето на Баварските Алпи. Освен почивка за милионите туристи то предлага идилия и красива природа и множество възможности за любителите на планинските велосипеди.

Фюсен е един от последните градове в южната част на Германия преди границата с Австрия. Очарователното градче, сякаш излязло от приказка, се намира на брега на езеро, има река Лех, преминаващ през центъра, а накъдето и да се обърне човек, погледът му се спира в драматичния фон на Алпите.

Самият град може да се похвали с исторически интерес от страна на туристите, но популярна дестинация го прави най-вече близостта му до някои от най-популярните замъци в южната част на Германия.

Град Фюсен

Нойшванщайн, наричан още Замъкът на лебедовата скала, е най-известният замък на баварския крал Лудвиг II. Това произведение на архитектурата се намира само на 5 километра от Фюсен и определено заслужава да се посети.

Нойшванщайн е разположен върху горист хълм в подножието на Баварските Алпи, близо до границата с австрийската провинция Тирол. До него се достига по виещ се път, който води от долината до главния вход.

Строежът на замъка, разполагащ с повече от 360 стаи, е отнел 17 години – от 1869 до 1886 г., когато е едва частично завършен, като само 14 от стаите са били готови. Входната сграда е построена първа и Лудвиг II се пренесъл да живее там преди мистериозната си смърт.

Нойшванщайн

Отвътре Нойшванщайн е също толкова прекрасен, колкото и отвън. Не е случаен фактът, че Уолт Дисни се е вдъхновил от красотата на Нойшванщайн и го копира като модел за двореца на Спящата красавица, а централната му фасада взема за лого на компанията си.

Макар често да бъде пренебрегван заради Нойшванщайн, не по-малко красив е и замъкът Хоеншлос фон Фюсен, чиито прозорци са изрисувани през 15 век. Той е бил лятна резиденция на епископа на Аугсбург.

Сградата е още по-стара - от 13 век. От кулата на замъка се разкрива впечатляваща гледка към целия град. Днес в него се помещава филиал от Държавната художествена галерия в Бавария и Градската живописна галерия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати