Флорида

Флорида, САЩ

Разположена на територията на Северна Америка, някога Флорида е била просто блатиста равнина, обитавана от алигатори. Днес алигаторите са все още там, но Слънчевият щат, както е по-известна Флорида, е коренно различен.

Той може да предложи страшно много на всеки турист - от прекрасната екзотика на плажните ивици, през стотиците атракции и блясъка на Маями.

Флорида е един от най-многолюдните щати в САЩ с население от 19 317 568 жители. До откриването си районът е бил населяван от индианците семиноли.

Маями е място, което ежегодно приютява милиони туристи от цял свят. Слави се с уникалната си красива плажна ивица South beach. Там са разположени много заведения, клубове и барове. На същата алея е и къщата на Версаче, пред която той намира смъртта си. Недалеч е и търговската улица.

В централните му части се намира така наречения Остров на звездите, където много популярни знаменитости притежават грандиозни имения. Островът е изцяло обграден от вода и само определени хора могат да бъдат допуснати на територията му.

Интересът на туристите към Флорида нараства в края на XX век, а днес вече щатът се посещава от средно 40 милиона туристи на година.

Далеч от суетата и блясъка на Маями се намира Тампа. На територията на Тампа освен забележителни плажни ивици се намират музеят на Салвадор Дали, атракционния парк Adventure island и една от най-големите зоологически градини Bush Gardens, която създава усещане за истинско сафари в Африка.

За разлика от другите градове във Флорида, Орландо се отличава с по-европейски вид и архитектура. Точно културните паметници, които са истински архитектурни шедьоври компенсират липсата на плажове. Градът се слави като Меката на забавленията, защото там са разположени парковете на Дисни, Юнивърсъл Студио и всякакви други забавления.

Юнивърсъл Студио е изграден като малко селище със сгради и езера, комбинация от стари американски градове като Лос Анджелис, Холивуд и други. Това е една голяма снимачна площадка, където продължава животът на отдавна заснети филми и където ще срещнете любимите си герои.

Обширната брегова линия на Флорида я прави упорита цел през Втората световна война.

Паркът на Дисни е най-големият по площ и най-посещаваният център за забавления в света, който впечатлява не само децата. Цели 100 километра са посветени на приказките и известните анимации на Уолт Дисни. Там може да видите Айфеловата кула, двореца Сейнт Джеймс, мексиканска пирамида, японски храм и още много световноизвестни обекти.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати