Pochivka.com»Статии и Новини»Новини»С деца на път – няколко безценни съвета

С деца на път – няколко безценни съвета

MarianeMariane
Джедай
2k
С деца на море

Лятото дойде и все повече семейства стягат куфарите, за да отидат на почивка. Но когато семейството има едно или повече деца, пътуването до мечтания курорт може да се превърне в няколкочасов ад, след който семейният автомобил да има нужда от основно почистване, а нервите на родителите – от силна доза успокоително.

Все пак има няколко неща, които можете да направите преди тръгване, за да сведете евентуалните щети до минимум.

Хапчета против повръщане

С деца на море

Консултирайте се с вашия педиатър какви мерки можете да вземете, за да спестите на детето си неразположението при пътуване. Потърсете най-подходящия за вас и децата ви вариант да спестите прането на тапицерията на колата, както и спирането през 100 м заради гаденето.

Носете храна и напитки

Когато тръгнете на път е добре да се запасите с прилично количество храна и напитки, които обаче не цапат, не миришат и не издават неприятни шумкащи звуци. Добре е да не взимате мазни, лепкави, твърде сладки или твърде солени снаксове. Забравете за сокчетата и киселите млека.

Номерът на мама във всяко джобче

Добре е да сложите бележка в джобчето на всяка дреха на детето, на която четливо сте записали телефонния си номер или този на близък човек. Това се прави в случай, че по някаква причина го изпуснете от поглед и някой възрастен го намери.

Документи, декларации, паспорти

Пътуването в чужбина може да се превърне в истинско фиаско, когато на границата откриете, че не носите един или друг документ.

На забравяйте – когато пътувате трябва задължително да носите паспорта на детето, нотариално заверена декларация и ксерокопие от единия родител, че е съгласен с пътуването (ако той не придружава детето) както и копие от акта за раждане. Иначе просто няма да минете границата. Добре е да издадете на наследника си и Европейска здравна карта.

Разбира се към този списък със съвети може да се добавят още десетки предложения от препатили родители, сблъскали се с кошмара с деца на път- от не носете много багаж, до сложете по един чифт резервни дрехи и чехли в дамската си чанта. Но трябва да минете поне веднъж през това изпитание, за да разберете кои от тях ще ви свършат работа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати