Pochivka.com»Статии и Новини»Новини»Повече печалби отчитат в Световния ден на туризма

Повече печалби отчитат в Световния ден на туризма

Антония Р.Антония Р.
Джедай
2k
Световен ден на туризма

В Световния ден на туризма, който всякак година се чества на 27 септември, родният туризъм отчете по-високи печалби от началото на 2015 година. Въпреки това борбата срещу сивата икономика продължава.

Световният ден на туризма се отбелязва от 1980 година, а тази година мотото е Един милиард туристи, един милиард възможности.

Туризмът в световен мащаб бележи растеж, а в България от началото на тази година са регистрирани 4% повече посещения от чуждестранни туристи. Очаква се възходящата тенденция да се задържи и до 2030 година броят на посетителите от чужбина да стигне 1.8 милиона души.

За първите 7 месеца от 2015-ти туристическият бизнес у нас е спечелил 3 милиарда лева, но министърът на туризма Николина Англекова подчертава, че усилията на отрасъла ще се фокусират в борбата със сивия сектор, където се стопяват не малка част от приходите.

Тази година за първи път България участва в конкурс на Световната организация по туризъм. Страната ни се представи с имиджовия клип Bulgaria - A discovery to share.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати