Pochivka.com»Статии и Новини»Новини»Кои ски курорти в Европа вече имат сняг

Кои ски курорти в Европа вече имат сняг

Пламена M.Пламена M.
Джедай
206
Зимен Курорт

Краят на октомври е и у нас все още няма снеговалежи. Въпреки това има курорти в Европа, които вече се радват на обилна снежна покривка и са в пълна готовност за откриване на сезона. В някои от тях дори вече е даден старт.

Отвъд Океана пък почитателите на зимните спортове са повече от щастливи, тъй като на някои места, като курортът Килингтън във Върмонт, САЩ, сезонът бе открит официално още на 18 октомври. Ето кои ски курорти в Европа вече имат сняг:

Зимен Курорт

Кицбюел, Австрия. Големите количества сняг позволиха на концесионерите да открият първите писти още на 24 октомври.

Сьолден, Австрия. Първите писти в австрийския курорт бяха открити в средата на октомври, след сериозни снеговалежи.

Цермат, Швейцария. Най-популярният швейцарският курорт може да се похвали с над метър и половина снежна покривка и вече е открит за нетърпеливите скиори.

Червиния, Италия. Съседът на Цермат – италианският ски курорт Червиния има над 140 см сняг по най-високите писти. Въпреки нетърпението на скиорите да се пуснат и провеждането на тестове на лифтовете, официалното откриване ще бъде на 31 октомври.

Вал д'Изер, Франция. Условията в курорта са перфектни – температурата е 7 градуса под нулата, а снежната покривка е над 130 см. Въпреки това сезонът тук винаги започва по-късно, като официалното откриване е насрочено за 28 ноември.

Вал Торанс, Франция. Снежната покривка във втория ски курорт в класацията е дори повече от първия - 180 см по най-високите части и 20 см в ниските. Подобно на Вал д'Изер обаче, стартът на сезона ще бъде даден на 21 ноември.

Тин, Франция. За радост на всички почитатели на зимните спортове, сезонът тук бе открит още на 3-ти октомври. Снежната покривка на най-високите писти е 134 см.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати