Светеща в мрака градина ще озарява Дубай

17.12.2015
Светеща в мрака градина ще озарява Дубай

В Дубай чудесата стават реалност. В края на декември в Забеел парк, Зона Б, врати ще отвори уникална градина, която ще свети в тъмното. Тя ще е отворена за посетители до април 2016 г.

Dubai Garden Glow е най-голямата от този тип светеща градина в света има две програми. Тя ще представя Изкуство през деня и Светлина през нощта. Градината е замислена като семейна дестинация. В нея има уникални забавления за децата като Къмпинг за динозаври, Земята на сладкишите, Раят на пандите и Говорещото дърво. Освен забавление те ще ги учат на най-различни и интересни неща. В разходката из уникалната иновация ще може да разгледате едно от най-популярните световни дестинации – от градините с лалета в Холандия, до земите на масаите в Кения.

В уникалната градина има и специализирана зона, посветена на опазването на околната среда. Там може да бъде видяно 12-метрово копие на Бурж Халифа. То е направено от 330 000 медицински шишенца, пълни с оцветена вода. До него пък е разположен умаленият модел на Голямата джамия на Шейх Халед, изработена от 90 000 порцеланови чаши, чинии и лъжици.

В магическия парк ще бъдат организирани различни събития като театрални постановки, концерти, дори цирк. Най-голямата атракция обаче идва, когато настъпи нощта. Тогава стотиците цветя и дървета в градината засияват във всичките цветове на дъгата и озаряват всичко наоколо.

4
Общо гласували: 2
5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати