Pochivka.com»Статии и Новини»Новини»Празник на Витоша за Световния ден на снега ще има въпреки лавините

Празник на Витоша за Световния ден на снега ще има въпреки лавините

MarianeMariane
Джедай
2k
Скиор

Тази събота на Витоша ще се проведе празник по случай Световният ден на снега. Организаторите на събитието потвърдиха, че празникът ще се отбележи въпреки повишената лавинна опасност в планините, защото в зоната на планираните събития няма опасност от лавини.

Честванията ще се проведат в района на Меча поляна, за който няма обявена опасност, потвърдиха и от Планинската спасителна опасност. Няма опасност и за зоната, която се намира в непосредствена близост до хижа Алеко, за пътя до Витошко лале и за обработените ски писти на Витоша.

Скиор

Богата програма е предвидена по случай Световния ден на снега. В района на Меча поляна ще бъде нареден слалом за деца, а ски учителите от Витоша ски ще помагат напълно безплатно на малчуганите, които прохождат в ските.

Предвидено е състезание по ски-бягане, както и състезание по ски алпинизъм, което ще се проведе от долната до горната станция на лифта да писта Витошко лале.

Ще има още много интересни игри, планинарски песни и атрактивни конкурси, а ски учителите ще изнесат снежно шоу, спускайки се по пистата, маскирани като герои от детски филми и приказки.

Всички деца и младежи до 18-годишна възраст, които са се записали за участие в празника, ще могат да ползват кабинковия лифт от Симеоново до х. Алеко само срещу 1 лев и депозит от 5 лева за самата карта.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати