Обявиха кои са най-посещаваните градски туристически дестинации

04.02.2016

Хонконг, Лондон и Сингапур са най-посещаваните градски туристически дестинации, според проучване на пазара, проведено от Euromonitor International.

В топ десет на най-посещаваните градове място намират още Банкок, Париж, Макао, Шенжен, Ню Йорк, Истанбул и Куала Лумпур.

Сингапур

Данните от класацията сочат, че над 33 процента от най-посещаваните градове са разположени в региона на Азия и Тихия океан, а най-много пътуват в чужбина туристите от Китай.

Така че всички градове, които са облекчили изискванията за издаване на визи за китайски туристи и са въвели системата China Friendly, са отбелязали значителен ръст на гостите от Китай.

В топ сто на най-посещаваните градски дестинации намират място два руски града. Това са Москва и Санкт Петербург, които са класирани съответно на 31-то и 69-то място.

Една от интересните тенденции, която класацията разкрива, е нарастването на пътуванията до Индия, което се дължи на успешната рекламна кампания на страната и ниския курс на рупията спрямо основните валути.

Анализаторите сочат, че повечето европейски столици са запазили репутацията си на задължителни за посещение, с изключение на Париж, където се забелязва известен спад.

4.3
Общо гласували: 3
5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати