Pochivka.com»Статии и Новини»Новини»Боровец отвя Куршевел в класация за най-добри ски курорти за пиене

Боровец отвя Куршевел в класация за най-добри ски курорти за пиене

MarianeMariane
Джедай
2k
Боровец

Боровец се оказа без конкуренция в класацията за Най-добри европейски курорти за пиене. Родният курорт се класира първи, изпреварвайки емблематични ски курорти като Куршевел и Мерибел.

От години се водят сериозни спорове кой европейски курорт предлага на гостите си не само ски писти, но и места за развлечение, за пийване и хапване след ден, изпълнен с адреналин по заснежените трасета.

В Боровец има средно четири кръчми на един квадратен километър, сочи задълбочено проучване, проведено от британския вестник Телеграф. И във всяка от тези кръчми билата се предлага за по-малко от един паунд по време на т.нар. happy hour.

Бира

Българският курорт съчетава по перфектен начин условия за ски с ежедневни посещения на богати културни и исторически обекти, уникална местна кухня и ненадминато гостоприемство, твърдят авторите на класацията.

Вторият най-добър ски курорт за пиене след Боровец е френският курорт Мерибел, който може да се похвали едва д 2.2 бара на квадратен километър. На трето място в класацията е перлата Куршевел, където очевидно залагат на ските, защото имат само 2.1 бара на квадратен километър.

Топ 5 на най-добрите курорти за пиене се допълва с оживения курорт Пас де ла Каса в Андора (1.8 бара) и австрийският курорт Шладминг.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати