Pochivka.com»Статии и Новини»Новини»Премахват канадските визи за българи, но друг път

Премахват канадските визи за българи, но друг път

MarianeMariane
Джедай
2k
Паспорт

Очакваната от мнозина сънародници отмяна на канадските визи за българи, която трябваше да влезе в сила от 15 март, както беше първоначално обявено, се отлага за неопределено време.

Новината, че се отменят визите за българи, които са имали виза за Канада в последните 10 години, както и за онези, които притежават визи за САЩ, беше съобщена от правителствената пресслужба още преди година.

Очакваше се това да стане факт на 15 март, когато заработи Електронната система за разрешение за пътуване (eTA) за всички, посещаващи Канада и на практика от българските и румънските гости на държавата, които отговарят на условията, да се изисква само регистрация.

Паспорт

Все още няма потвърдена дата за разширяването на eTA, информират от правителствената пресслужба на Канада и допълват, че докато това се случи, жителите на Бразилия, България, Мексико и Румъния все още ще трябва да си вадят визи, за да посетят Канада.

По данни на Министерството на външните работи отлагането е свързано основно с притеснения от страна на канадски туроператори, които са изпратили молба до канадското правителство за отлагане на системата eTA за след активния туристически сезон.

Единственото облекчение, което имат жителите на България и Румъния, притежаващи виза за Канада в последните 10 години, е това, че няма да им се налага да доказват с документи финансовото си състояние.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати